Historia och tillverkning

MyggA, FästinG och MyggA På Bettet Insektsgel tillverkas av Omega Pharma i Tyskland, ett av de världsledande företagen inom läkemedel. Sedan uppköpet av Jaico R.D.P. 2017 tillverkar de även avskräckande medel mot mygg och andra insekter.

Företaget är verksamt över hela världen och deras patenterade Jaico Myggmjölk, som i Sverige heter MyggA Roll-on, finns idag i många länder på alla kontinenter. Produkten har också vunnit ett stort antal priser.

Jaico grundades 1987 och har sedan dess arbetat i nära samarbete med Tropical Medicine Antwerp (ITMA) och Swiss Tropical and Public Institute (SwissTPH) med forskning och utveckling av produkter som verkar avskräckande mot insekter. Produkterna genomgår såväl tester i laboratorier som fälttester.

OmegaPharma har en omfattande dokumentation för sina produkter och avser att registrera ett brett produktsortiment under det nya europeiska biociddirektivet.

OmegaPharma och Midsona Sverige (inkl  föregångare), har haft ett nära och förtroendefullt samarbete under lång tid vilket byggt upp stor erfarenhet och kunskap om MyggA-produkterna och deras verkan.

På bilden: Omega Pharmas fabrik i Herrenberg.