Glöm inte att ta med MyggA när du ska resa till tropiska och subtropiska områden! MyggA skyddar mot mygg både i Sverige och utomlands och minskar därmed risken för myggburna sjukdomar. MyggA är ett effektivt myggmedel som är godkänt av svenska myndigheter. 

I Sverige sprids inga farliga sjukdomar av mygg, men i exotiska länder kan till exempel malaria, gula febern och denguefeber spridas av myggorna. 

Det går bra att använda MyggA även när du solar, applicera det på huden ca 15-30 minuter efter solskyddet.

7 tips för skydd på resa i högriskområden

  1. Välj ett myggmedel som passar dig. En plastförpackning med stick eller spray är lätt och bekvämt att packa ned även vid en mer äventyrlig resa. Med spray får du enkelt bra täckning av huden.
  2. Bär långbyxor och långärmad tröja, speciellt i gryning och på kvällen, då myggorna är som mest aktiva.
  3. Använd elektriska myggbekämpare, myggspiraler, myggljus och liknande. Sov under myggnät på natten.
  4. Luftkonditionering bidrar till att hålla myggen borta, men även en fläkt ger viss hjälp.
  5. Myggor trivs speciellt där det finns vattensamlingar, sopor och annat avfall. Bor du länge på en plats kanske du kan påverka sådant.
  6. Använd effektivt malariaprofylax vid resa till malariadrabbat område.
  7. Följ sjukvårdens vaccinationsråd för gula febern och andra myggburna sjukdomarna även om destinationslandet inte uttryckligen kräver vaccinationsintyg för inresa.

Om du ändå blir stucken

Inget myggmedel är hundraprocentigt i alla situationer. Om du ändå råkar ut för myggbett eller helt enkelt glömt att ta med myggmedel, försök att inte klia - det skadar huden. Lindra i stället klådan med t ex Mygga På Bettet Insektsgel. Kontakta sjukvården om du får kraftiga reaktioner eller om det finns risk att du har fått en insektsburen sjukdom.

Myggmedel för barn

MyggA har produkter som ger effektivt skydd även för barn över 3 år. Läs noga på förpackningen vilka åldersgränser som gäller och hur ofta produkten kan appliceras.